سبد خرید
روغن های طبیعی

روغن کرچک و ۱۰ خاصیت اصلی و مهم در روغن کرچک

اخرین بروزرسانی : مهر ۱۸, ۱۳۹۷

روغن کرچک

روغنها و چربیها به طور گسترده و به عنوان ماده خام در غذاها، محصولات آرایشی و بهداشتی، صنایع داروسازی، تولید صابون و محصولات دیگر به کار می روند. روغن هایی که دارای خواص آنتی باکتریال می باشند، در حوزه نگهداری و فرایند مواد غذایی، برای درمان جراحتها، فرمولاسیون کرم ها و لوسیون‌ها جهت درمان بیماریهای پوستی به کار می روند.

روغن کرچک، روغن گیاهی چند منظوره است که مردم هزاران سال است که از آن استفاده می‌کنند.

روغن کرچک از  گیاه Ricinus communis ساخته شده است.  این دانه ها، که به عنوان لوبیای کاستور شناخته می شوند، حاوی آنزیم سمی به نام ریسین هستند.  روغن کرچک هم در مصارف دارویی و هم در مصارف صنعتی به کار می رود.

روغن کرچک را معمولاً به عنوان یک افزودنی در مواد غذایی، داروها و محصولات مراقبت از پوست، و همچنین یک روان کننده صنعتی و مولکول سوخت بیودیزل استفاده می شود.

در مصر باستان، روغن کرچک به عنوان ماده مشتعل کننده آتش در  چراغها به کار می رفته است.  همچنین به عنوان یک درمان طبیعی برای درمان بیماری مانند سوزش چشم استفاده می شده است. امروزه  حتی به عنوان یک نوع ادویه در غذاها نیز به کار می رود. و طور طبیعی برای درمان بیماری های معمول مانند یبوست و بیماری های پوستی به کار می رود. در محصولات زیبایی طبیعی نیز استفاده می شود.

خواص روغن کرچک و موارد استفاده از آن
ملین کننده معده

شاید یکی از شناخته شده ترین داروهای مورد استفاده برای ملین کردن معده و روده ، روغن کرچک طبیعی باشد.   به این معنی که حرکت ماهیچه ها را افزایش می دهد که مواد را از طریق روده تحریک می کنند و به روده کمک می کند. متابولیسم تحریک کننده به سرعت عمل می کند و معمولاً برای کاهش یبوست موقت استفاده می شود.

در واقع، مطالعات متعدد نشان داده اند که روغن کرچک می تواند یبوست را از بین ببرد. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داده است، هنگامی که  افراد سالخورده روغن کرچک را استفاده می کنند، علائم یبوست آنها کاهش می یابد. همچنین کمبود فشار در هنگام دفع ادرار و کمتر شدن احساس ناراحتی در حرکات روده ناقص نیز احساس می شود.

تقویت سیستم ایمنی بدن

در حالی که استفاده از روغن کرچک در به اندازه موجب  ایمنی سیستم بدن می شود، استفاده زیاد از آن می تواند باعث گرفتگی شکمی، تهوع، استفراغ و اسهال شود.

مرطوب کننده طبیعی

روغن کرچک غنی از اسید ریکینولئیک و اسید چرب غیر اشباع است. این نوع چربی ها به عنوان مرطوب کننده برای پوست به کار می روند.  با جلوگیری از از دست دادن آب از طریق لایه بیرونی رطوبت پوست را حفظ می کند.

روغن کرچک اغلب در لوازم آرایشی برای افزایش هیدراتاسیون استفاده می شود. و اغلب جزء محصولاتی مانند لوسیون، آرایش و پاک کننده ها به شمار می رود.

شما همچنین می توانید این روغن غنی را به عنوان یک جایگزین طبیعی برای مرطوب کننده ها و لوسیون ها خریداری کنید.

بسیاری از محصولات مرطوب کننده محبوب موجود در فروشگاه ها دارای مواد مضر بالقوه مانند نگهدارنده ها، عطر ها و رنگ ها هستند که می توانند پوست را تحریک و سلامت پوست را از بین ببرند. شما می توانید با جایگزین کردن روغن کرچک به جای محصولات دیگر که به عنوان مرطوب کننده هستند، آسیب های پوستی خود را به نحو چشمگیری کاهش دهید.

روغن کرچک ضخیم است، بنابراین اغلب با روغن های دیگر مانند روغن بادام، روغن زیتون و نارگیل مخلوط می شود تا مرطوب کننده فوق العاده آبرسان شود.

بهبود زخم ها

استفاده از روغن کرچک به زخم یک محیط مرطوب را ایجاد می کند که باعث بهبودی و جلوگیری از خشک شدن زخم ها می شود.

روغن کرچک ، رشد بافت را تحریک می کند،  و خطر عفونت  را کاهش به نحو چشمگیری کاهش می دهد.  با ایجاد رطوبت در پوست، بافت جدیدی در سطح پوست ایجاد می کند که می تواند زخم را بهبود بخشد. مطالعات نشان داده اند که پماد حاوی روغن کرچک ممکن است به ویژه در بهبود زخم های طولانی مدت که روی پوست ایجاد می شوند، مؤثر باشد.

کسانی که برای بهبودی زخم های خود از روغن کرچک استفاده می کنند، زخم های آنها در مدت زمان بسیار کمی بهبود می یابد. و استفاده از این روش برای درمان زخم ها مؤثرتر از روش های دیگر است.

کاهش دهنده اثرات ضد التهابی

مطالعات نشان داده است که وقتی روغن کرچک به طور موضعی استفاده می شود، التهاب را کاهش می دهد و درد را کاهش می دهد.  ویژگی های کاهش درد و ضد التهابی روغن کرچک ممکن است به خصوص برای افرادی که دارای بیماری التهابی مانند آرتریت روماتوئید یا پسوریازیس هستند مفید باشد. بر اساس مطالعات انجام شده، اسید ریکینولیک موجود در روغن کرچک، درد و تورم را کاهش می دهد.

از بین بردن آکنه

آکنه یک بیماری پوستی است که می تواند سبب بروز جوش ها و جوش های بزرگ و دردناک در صورت و بدن شود.

روغن کرچک دارای چندین ویژگی است که ممکن است به کاهش علائم آکنه کمک کند. روغن کرچک داراي خواص ضد میکروبی است که ممکن است در هنگام بروز بروز بیش از حد باکتری ها در برابر پوست تاثیر بگذارد.

مطالعات مختلف  نشان داده است که عصاره روغن کرچک دارای قدرت قابل توجه ضد باکتری است که مانع رشد چندین باکتری از جمله استافیلوکوک اورئوس می شود.روغن کرچک نیز یک مرطوب کننده طبیعی است، بنابراین ممکن است پوست ملتهب شده و متورم را در افراد مبتلا به آکنه را بهبود بخشد.

مو وپوست شما را سالم نگه می دارد

بسیاری از مردم از روغن کرچک به عنوان تقویت کننده موی سر استفاده می کنند. افردی که موهای خشک یا آسیب دیده  دارند،می توانند از یک مرطوب کننده قوی مانند روغن کرچک استفاده کنند.

استفاده از چربی های مانند روغن کرچک به مو به طور منظم، باعث شل شدن مو، افزایش انعطاف پذیری و کاهش احتمال شکستگی می شود.   همچنین روغن کرچک ممکن است برای افرادی که دارای شوره سر هستند، مفید باشد.

ایمنی بدن شما را افزایش می دهد

براساس مشاهدات کارشناسان رشته‌ی طبیعی‌درمانی، روغن کرچک به افزایش قدرت سیستم ایمنی کمک می‌کند. این روغن حتی اگر به‌صورت موضعی استعمال شود، با افزایش تعداد سلول‌های T۱۱ مکانیزم دفاعی بدن را بهبود می‌بخشد. این سلول‌ها با تولید آنتی‌بادی‌، پاتوژن‌ها را از بین می‌برند، به سم زدایی بدن و درنتیجه افزایش سلامتی بدن کمک می‌کنند.

مردم هزاران سال از روغن کرچک استفاده کرده اند به عنوان روش  درمانی طبیعی قوی برای انواع مسائل مختلف مربوط به سلامت استفاده می کنند.   اگر شما به دنبال یک روغن مقرون به صرفه و چند هدفه برای محافظت از پوست، مو و بدن خود هستید، روغن کرچک ممکن است انتخاب خوبی باشد.

تسکین آفتاب سوختگی

تسکین آفتاب سوختگی یکی دیگر از فواید بی‌نظیر روغن های کرچک برای زیبایی و سلامتی است که باید آن را همیشه در نظر بگیرید.روغن کرچک درمان طبیعی و عالی برای آفتاب سوختگی به شمار می‌رود، زیرا این روغن حاوی خواص ضد التهابی و تسکین دهندگی است.

برای این کار باید روغن نارگیل را با مقدار مساوی روغن کرچک مخلوط کنید و روی نواحی آفتاب سوخته بمالید.

استفاده  روزانه از روغن های کرچک می‌تواند به شکل عجیبی تاثیرات آفتاب سوختگی را کاهش دهد.[/vc_column_text][vc_text_separator title=

تقویت و برطرف کردن ضعف و شکنندگی ناخن‌ها

فواید روغن های کرچک برای زیبایی محدود به موارد قبل نمی‌شوند و باز هم ادامه دارند. به عنوان نمونه، روغن های کرچک راه درمانی بسیار موثری برای ناخن‌های ترک خورده و شکننده به شمار می‌رود.

فقط کافی است قبل از خواب، مقداری روغن کرچک را بر روی ناخن‌های ضعیف و شکننده‌تان بمالید و ناخن‌های‌تان را تا صبح فردا نشویید.

برطرف کردن نشانه‌های خستگی از دور چشم

از خواص دیگر روغن کرچک در برطرف کردن نشانه‌های خستگی از دور چشم است.  فقط کافی است پیش از خواب کمی روغن  نرم کرچک را به اطراف چشم‌های‌تان بمالید و با همان حالت بخوابید.

صبح روز بعد احساس شادابی و نشاط و روشنایی را دور چشم‌تان تجربه خواهید کرد.

عوارض جانبی استفاده بیش از حد از روغن کرچک

اگرچه کرچک برای سلامتی و زیبایی فواید شگفت‌انگیزی به همراه دارد. اما در این میان، نکته‌ی مهمی را باید در نظر داشته باشید . زیاده‌روی در استفاده از روغن کرچک می‌تواند عوارض جانبی ناخواسته‌ای به همراه داشته باشد.

برای پیشگیری از گرفتار شدن به عوارض جانبی روغن کرچک رعایت تعادل در استفاده از آن، نکته‌ی کلیدی و مهمی است. زنان باردار، مادرانی که به نوزادان‌شان شیر می‌دهند، و آن‌هایی که به انسداد روده، آپاندیس، بیماری التهاب روده، و درد شکمی مبتلا هستند، نباید بدون مشورت با پزشک از روغن کرچک استفاده کنند.

هرگز فراموش نکنید که :یش  از مصرف خوراکی روغن های کرچک با پزشک مشورت کنید .

نکات و دستورالعمل‌های مندرج روی جعبه‌ی محصول یا بروشور داخل آن را به دقت مطالعه‌ نمایید.

هرگز بیش‌تر از نصف تا یک قاشق چای خوری روغن های کرچک را در یک روز مصرف نکنید.

مصرف بیش از اندازه‌ی روغن این کرچک می‌تواند به حالت تهوع، اسهال، استفراغ، گرفتگی ماهیچه‌ی معده، و شکم درد منجر شود.

چگونه برای موهای خود از روغن کرچک استفاده کنیم؟

۱-موهای خود را نم دار و نه کاملاً خیس، کنید.

این کار به جذب بهتر روغن روی موهای شما کمک خواهد کرد. یک راه سریع برای خیس کردن موهایتان اسپری کردن آب با آبپاش بر روی مو ها و سرتان است.

۲. شانه هایتان را با یک حوله بپوشانید.

این باعث جلوگیری از روغنی شدن لباس شما می شود. شاید فکر خوبی باشد که برای آنکه لکه روغن روی حوله نماند. و لکه های روغن روی لباس شما باقی نمی مان.

۳. انگشت هایتان را در روغن فرو کرده و پوست سرتان را به مدت سه تا پنج دقیقه ماساژ دهید.

از روغن زیاد استفاده نکنید. مقدار کمی کافی است از انگشت هایتان برای پخش کردن روغن بین موها و روی پوست سرتان اسفاده کنید سرتان را به انگشتانتان را به صورت دایره های کوچک مدور ماساژ دهید.

همچنین می توانید از یک قطره چکان چشمی برای چکاندن روغن در مناطق مختلف سرتان استفاده کنید. این روش آسان تر است و  به زحمت زیادی احتیاج ندارد. فقط مطمئن شوید که به مدت پنج دقیقه کامل پوست سرتان را ماساژداده اید.

۴. روغن را به بقیه موهایتان نیز بمالید.

یک مقدار روغن بیشتر روی انگشت هایتان بریزید و آن را بین دو کف دست تان بمالید، سپس دست تان را روی سر تا سر موهایتان بکشید. از انگشتانتان برای شانه زدن موها استفاده کنید این باعث پخش شدن روغن در موها می شود دوباره با کمی روغن این کار را انجام دهید. به مقدار زیادی روغن احتیاج نیست.

۵. با یک کلاهک موی خود را بپوشانید.

موهایتان را به صورت کومه ای روی سرتان گذاشته، اگر می خواهید می توانید از یک گیره یا کلیپس برای نگه داشتن آن استفاده کنید یک کلاهک را روی موهایتان بکشید. کلاهک باعث می شود حرارت در داخل بماند و از خشک شدن موهایتان جلوگیری می کند.

۶. یک حوله داغ را روی سر و کلاهک بپیچید.

حوله ای را که در آب خیلی داغ خیس خورده است روی سرتان بگذارید. ابتدا آب حوله را با پیچ دادن آن بگیرید سپس حوله را روی سر خود بگذارید. می توانید انتهای حوله را زیر عمامه ای که روی سرتان درست شده تا بزنید یا می توانید آن را با یک گیره بزرگ نگه دارید. این کار گرمای حاصل از حوله روغن را موثرتر می سازد.

۷. سی دقیقه الی سه ساعت منتظر بوده بعد روغن را بشویید.

همچنین می توانید تمام شب آن را روی موهایتان بگذارید، شواهد اندکی موجود است که این کار می تواند موثرتر باشد. وقتی که می خواهید موهایتان را بشویید باید بدانید که ممکن است کمی طول بکشد تا روغن از موهایتان پاک شود برخی از افراد دریافته اند که شستن مو با نرم کننده و نزدن شامپو موثر تر است.

۸. برای نتیجه بهتر از این درمان یک الی دو بار در هفته استفاده کنید.

در نظر داشته باشید که نمی توانید روز بعد نتیجه را ببینید. از درمان با روغن کرچک به مدت چهار هفته قبل از آنکه به سراغ روش های دیگر بروید، استفاده کنید.

منتظر نظرات ارزشمند شما در مورد پیرامون این مقاله هستیم و مطمئن باشید در کمترین زمان ممکن به آن پاسخ داده خواهد شد.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط در تلگرام